FlexyFit

FlexyFit

Често задавани въпроси

Какво е FlexyFit?

Нашата платформа е създадена с цел да предложи на своята аудитория най-доброто възможно видео-съдържание и тренировките ни са заснети от сертифицирани инструктори с дългогодишен опит. Освен голямо разнообразие на техники и стилове, предлагаме подробни обяснения и към всяко видео има полезна информация, за да извлечете най – голяма полза от съответния клас.

Всичките ни тренировки са организирани в серии, тематично свързани в категории и подредени в последователност. Всяко видео, както и сериите са категоризирани по два критерия – техническа сложност и физическа натовареност. Голямото разнообразие от класове позволява на всеки наш клиент да тренира спрямо своето ниво на физическа подготовка, зоната, върху която желае да работи в конкретния момент, начина по който се чувства и целите, които си е поставил.

В сериите предлагаме много възможности за предварителна загрявка и заключителна релаксация, така че сами да организирате перфектната за себе си практика, при това от комфорта на мястото, в което се намирате в момента.

Цялото ни съдържание е само на български език. Вярваме, че в наши дни голяма част от потенциалните ни потребители владеят свободно английски език (а много от тях живеят и извън страната), но създадохме FlexyFit с желанието да направим нещо специално за българския пазар.

На първо място, не губите време за да търсите нови тренировки. Безплатните видео тренировки в интернет може да са много добри, но може и да не са – а надали искате да изгледате пет видеа напред – назад и да загубите 10 – 15 минути, докато прецените кое от тях е най – подходящо за петнадесетминутна тренировка вкъщи. А дори и да си подберете най – доброто, след няколко повторения вероятно ще ви омръзне и вероятно не искате отново да гледате пет нови видеа, за да изберете следващото. При нас, цялото съдържание е организирано, тренировките са подредени в серии с ясна последователност, а всички са категоризирани по сложност и физическа интензивност, за да подберете бързо най-подходящото за Вас в момента.

На второ място, не зависите от един инструктор. Колкото и да е добър той, вероятно от време на време ви се иска да смените стила, или пък да пробвате сходни упражнения с друг инструктор – просто за разнообразие. Съдържанието във FlexyFit е разработено от 20 опитни преподаватели, като броят им се увеличава с всеки няколко месеца.

На трето място, нашето приложение е по – удобно за ползване от гледането на видеа в интернет. Може да влезете от телефон, таблет или компютър, да видите какво вече сте опитали и кои са любимите Ви класове, да преминете лесно към следващият или към предишният клас в серията.

И на последно (а може би трябваше да го сложим на първо), не се налага да гледате по няколко реклами за да стигнете до тренировката. Някои от тях наистина са забавни, но на третият път омръзват и те. А ако правите някоя по – дълга медитация или стречинг, надали искате на петнадесетата минута някой да Ви предлага чипс с чили, или нова пералня.

FlexyFit има профил в социалните мрежи Facebook, Instagram и канал в YouTube. Линкове може да намерите в дъното на тази страница.

Как да спортувам с вас?

Най-важното е да имате желание за движение и положителна настройка! За почти всички видеа не се изисква никаква специална подготовка или екипировка. Спортен екип помага, за да се движите по-свободно, но не е задължителен – достатъчно е да се облечете в удобни дрехи.

Ако сега започвате да се занимавате със спорт от вкъщи, е добре да имате постелка (т.нар. „мат“). Тя не е задължителна, но помага да сте по – стабилни (особено, ако се налага да скачате или да застанете в някоя поза за баланс), а и да се чувствате по – удобно, отколкото ако сте директно на пода. За някои от видео – тренировките ще ви е полезно да ползвате йога – блокчета и коланче. Тези аксесоари не са задължителни и лесно можете да намерите удобен и практичен заместител в домашни условия – предмет, с които разполагате. Бутилките вода са подходящи вместо тежести, дебелите книги – вместо блокчета, а коланът на домашния халат – вместо йога коланче.

За някои видеа в категория Фитнес можете да се снабдите с ластици за тренировки. Ако някоя практика предполага наличието на специален аксесоар, като например масажен ролер, инструкторът предупреждава и е изрично описано в информацията за съответния клас.

FlexyFit работи само със сертифицирани и опитни инструктори, които са сред най – добрите в областта си. Ако не познавате някой от тях, но сте любопитни да научите повече за стила му на преподаване и опита, който има, можете да изгледате визитките им и да прочетете представянето в секция „Нашите инструктори“ – информацията е публична и не изисква регистрация. Горещо Ви препоръчваме да опитате съдържанието на всички инструктори във FlexyFit, за да усетите чий стил пасва най – добре на личната Ви практика.

Съдържанието на FlexyFit е достатъчно богато и разнообразно, така че да предложи по нещо за всеки. Видеата са подредени в серии, а сериите – в категории. За всяко видео има рейтинг на техническа сложност и физическа натовареност.

Ако нямате опит с някои от стиловете, които се преподават в платформата, Ви препоръчваме да започнете от сериите за начинаещи. Но не се ограничавайте до тях – идеята на тренировките е да Ви помогнат да надграждате нивото си и да задълбочавате своята практика. Бъдете любопитни и изследвайте собствените си възможности.

Някои от нашите видео-тренировки, например тези от категория „Dance Flow”, са създадени с цел да следват определен ритъм и съответно са подходящи за изпълнение с музика. Други, като медитациите и звукотерапията, са предвидени за слушане в тиха и спокойна атмосфера.

По – голямата част от класовете могат да се изпълняват с или без музикален фон, в зависимост от предпочитанията ви. Ето защо оставяме на Вас –  нашите клиенти, да изберете сами дали и какъв вид музика е най – подходящ при изпълнение на видео – тренировките.

Не – според Общите ни условия, с които ще се запознаете при регистрация в платформата, Вие носите цялата отговорност за своето здраве при изпълнение на видео-тренировките. За Ваше удобство и улеснение предоставяме ясни инструкции за правилното изпълнение на позите и упражненията във видео-тренировките, но Вие сами сте отговорни за здравето и сигурността си.

Ако имате съмнение дали здравословното ви състояние ви позволява да тренирате, препоръчваме преди да пристъпите към изпълнение на видео – тренировките, да се консултирате с лекар.

Цена и заплащане

15 лв. на месец за неограничен достъп до цялото съдържание на платформата. За клиенти в САЩ, цената е $8, за клиенти в еврозоната е €8, за Великобритания е ₤8.

За всички останали държави, абонаментът е еквивалента на 15 лв. в съответната валута, според курса на Apple Pay / Google Pay.

Ние работим с два от най-големите доставчика на платежни услуги – Apple AppStore / Google Pay. Предполагаме, че имате вече регистриран профил в един от двата онлайн магазина. Те изискват да предоставите данните на кредитната си карта при регистрация. В някои случаи, тези доставчици приемат плащания през платформи като PayPal, Apple Pay и други.

Когато изтеглите приложението FlexyFit , от картата ви няма да бъде извършено плащане за първоначалния пробен период от 14 дни (за нови клиенти), в който се надяваме да харесате съдържанието на нашата платформа и да останете като редовни клиенти. След изтичане на гратисния период, месечните плащания на абонамента се извършват с карта, или с друго платежно средство, с което сте се регистрирали към съответния доставчик.

FlexyFit няма достъп до данните на вашата карта, които се съхраняват директно при Apple Store и Google Pay.

За комфорта и спокойствието на нашите клиенти, сме предвидили да искаме минимално количество лични данни при регистрация в платформата – мейл адрес, телефонен номер, населено място и година на раждане. Данните ви ще се обработват и съхраняват в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица, във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

За всички наши нови клиенти, предлагаме 14 дни безплатен пробен период. Това ще даде възможност да се запознаят с платформата, да опитат няколко серии и тренировки и да преценят дали е подходящо за тях. За абонаментите, прекратени в рамките на този период, не се дължи никаква сума.

В останалите случаи, месечното плащане покрива периода до същото число на следващия месец и в случай на прекратен предварително абонамент, не подлежи на възстановяване. За разлика от други платформи, изискващи плащания за дългосрочен период (6 месеца или година), ние предоставяме максимално гъвкави условия и месечен абонамент, с надеждата клиентите ни да се чувстват максимално комфортно.

Абонамент и достъп до платформата

Неограниченият достъп означава, че можете да тренирате с всяко едно от видеата, от всички устройства, по всяко време, като единствено е необходимо да имате регистрация в платформата и достъп до Интернет. Достъпът е възможен от едно устройство едновременно – влизането със същите име и парола от друго устройство, ще прекрати течащата в момента видео тренировка.

За да осигурим защита на потребителите ни от кибер – атаки и да гарантираме сигурността на съдържанието в платформата, системата ще блокира на достъпа Ви, ако засече ползване на видеата за повече от 150 минути дневно. FlexyFit си запазва правото да суспендира и/или прекратява абонамента на клиенти, за които има съмнения за недобронамерено използване на платформата.

В момента FlexyFit предлага само индивидуален месечен абонамент, но в скоро време ще има възможност за закупуване на абонаментни пакети за по – дълъг период със съответната отстъпка спрямо месечната цена.

Засега не, но само след няколко месеца ще имате възможност да се абонирате за FlexyFit използвайки бюджета за социални придобивки на служителите на вашата фирма. Вярваме че това решение ще бъде интересно както за работодатели, така и за работещите.

Въпреки това, ще сме Ви много благодарни, ако ползвате услугите на FlexyFit и в периода преди да имаме корпоративни абонаменти. Това ще ни помогне да опознаем още по – добре целевата ни аудитория и да предложим съдържание, подходящо за още по – широк кръг клиенти.

В първите месеци на FlexyFit предлагаме само индивидуални абонаменти. Нямаме нищо против от време на време да споделяте името и паролата с половинката си, но все пак ще сме ви много благодарни, ако се абонират и те (в случай че харесвате нашата платформа, разбира се).

След няколко месеца ще предложим възможност за семеен абонамент, който ще позволи едновременното ползване на FlexyFit от няколко устройства и ще има значителна ценова отстъпка, спрямо индивидуалните месечни планове.

Не, според Общите ни условия, с които ще се запознаете при регистрация, съдържанието в платформата е изцяло собственост на FlexyFit и е обект на авторско право. Предназначено е само за лична употреба от регистрирани потребители. Всяко друго действие подлежи на санкции според Закона за Авторското право на РБ.

Технически въпроси

Да – създали сме платформата така, че да работи от всички устройства. Независимо как ще я ползвате, за първоначалната регистрация трябва да свалите мобилното приложение за iOS или Android, след което можете да влизате в своя профил както от мобилни устройства, така и от интернет браузер през лаптоп или компютър (от бутона Login в горния десен ъгъл на екрана).

В съответствие с изискванията на мобилните магазини за приложения (например Google Play’s app account deletion requirements), всеки потребител на FlexyFit може да изисква личните данни, използвани за регистрацията му в приложението (име, мейл адрес, телефон, град и година на раждане, потребителски номер и свързаните с това данни) да бъдат изтрити от нашите бази данни.


В момента самите мобилни приложения нямат тази функционалност (очаква се тя да се появи през пролетта на 2024), но всеки потребител, който желае изтриване на своите лични данни може да пише на account@flexyfit.bg, споменавайки мейл адреса от който се е регистрирал в приложението. В рамките на 3 работни дни ще получите мейл с потвърждение за изтриването на потребителските си данни от нашата система.  

Други въпроси

Ако харесвате нашата концепция и имате желание да снимате тренировки за платформата ни, ще се радваме да се запознаем с Вас и да разберем малко повече за стила Ви на преподаване и Вашите идеи. Моля, пишете ни на instructors@flexyfit.bg и пратете малко повече информация за Вас (профил в социални мрежи, снимки и видеа), а ние ще се свържем с Вас.

Видеата се заснемат в професионално и оборудвано за целта студио, за да имат възможно най – доброто качество на видеото и звука. За да внесем разнообразие, част от съдържанието ни е заснето в прекрасни и уютни йога студия в София, с идеята нашите клиенти да усетят атмосферата им.